Faciliteter

Faciliteter

Faciliteter

Faciliteter

Kolding klatreklub har til huse i en hal i Volkerts Fabrikker tæt ved Kolding centrum (Dalbygade 40, 6000 Kolding). Hallen har alle faciliteter, der hører til en moderne klatreklub. Herunder, omklædning, skabe til leje, toiletter, træningsområde etc.

Klatrevæggen

Den store klatrevæg (Bygget 2012)

Den nye klatrevæg i forlængelse af den gamle fra 2012.

Den nye klatrevæg i forlængelse af den gamle fra 2012.

Klatrevæggen er op til 13 meter høj, og har 22 klatresektioner; flere lodrette, udhængeden  og en stor ‘arch’ med overhæng i 10 meters højde. De fleste ruter har faste slynger til førstemandsklatring, derudover har de fleste ruter toprebsankre, hvor de overhængende ruter kun kan klatres som førstemandsklatre.
Hver klatresektion har 2 – 3 klatreruter i forskellige farver/sværhedsgrader. Der er gradueringer af de enkelte ruter på væggen. Klatrevæggene er bygget i 2012 af Gubbies og senest af Abekatten i december 2013 . Klatrevæggene bliver årligt testet og godkendt af Force, efter Dansk Standard DS/EN 12572
De fleste ruter på klatrevæggen er gradueret, hver rute har et skilt i farve med gradueringen.

Autobelay

Der er opsat tre autobelays på den store væg. Denne kan bruges af alle medlemmer med minimum et Kursus 1 (K1). Reglerne for brugen kan ses her

Boulderen

DSC_9029_2 Boulder DSC04911

Kolding Klatreklub råder over flere hundred m2 boulder område med tilhørende madraser. Her i blandt overhængende tag, mantel områder og høje på 4½ m.

Omklædning

I hallen på Dalbygade findes der både herre og dameomklædning. Der er desværre ikke mulighed for at tage bad i klubben.

Skabsleje

Er du medlem af Kolding Klatrekelub, har du mulighed for at leje et skab til dit personlige klatreudstyr. Et lille skab koster 150 kr./år at leje og et stort koster 250,-/år

Hvis du er interesseret i at leje et skab findes det her

Bibliotek

Kolding Klatreklub råder over et mindre bibliotek med klatrerelaterede bøger, blandt andet:

  • Førere til klatreruter i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og en masse øvrige destinationer
  • Klatrebiografier
  • Klatreteknisk litteratur

Medlemmer kan kontakte en nøglevagt/instruktør for at låne bøgerne.

Andet

Kolding klatreklub har nogle af Danmarks bedste rutebyg faciliteter og et af de største udvalg af greb, makroer og volumener.
Hvis du som medlem er interesseret i at være med i rutebyg, kan du kontakte den ansvarlige rutebygger på: rutebyg@koldingklatreklub.dk eller komme til et “rutebyg for alle” arrangement ( hold øje med Facebook eller klubkalenderen).