COVID-19: Lige nu er der 0 ud af de tilladte 50 i klubben

Nominering – Årets Forening i Kolding Kommune

Nominering – Årets Forening i Kolding Kommune

nominering 2015

Kolding Klatreklub er nomineret til Årets Forening 2015 i Kolding Kommune. 

Kolding Klatreklub er blot en af de 3 frivillige foreninger, der er nomineret som årets forening.

Årets forening 2015 bliver uddelt d. 5 februar 2016, under Fritidsfesten

Begrundelsen for nomineringen:

Kolding Klatreklub er en klub i stadig udvikling og vækst. Kolding Klatreklub blev i 2014 kåret som Årets Klatreklub i Danmark. Det blev de på bagrund af en stor indsats for udvikling af aktiviteter til egne medlemmer. Klubben har ikke kun koncentreret sig om egne medlemmer men har også samlet og udviklet klubberne i hele Region Syddanmark med deres aktiviteter. Sidst og ikke mindst blev deres engagement i at afvikle konkurrencer nævnt i forbindelse med kåringen som Årets klub.

Kolding Klatreklubs erfaring i at afvikle konkurrencer sammen med de unikke rammer, har netop gjort, at Dansk Klatreforbund for første gang har valgt at placere et Danmarksmesterskab i Kolding i 2015. Kolding Klatreklub fik stor ros for afviklingen af mesterskabet, hvor særlig tiltrækningen af publikum høstede stor anerkendelse.

Kolding Klatreklub er kendetegnet af en stor skare af frivillige ildsjæle. De lægger rigtigt meget tid i klubben til daglig og til afvikling af arrangementer og udbygning af klubbens faciliteter. Alle klatreruter i klubben bliver f.eks. pillet ned og nye bliver sat op hvert halve år, for at holde variationen for klatrene.

Klubben har med stor succes oprettet et juniorhold, hvor børn og unge får muligheden for at klatre under kyndig vejledning.

Det sociale spiller en stor rolle i Kolding Klatreklub. Klubben er meget bevidst om at fastholde faste træningstider, så klubbens medlemmer møder hinanden og kan have gavn af den meget forskellige klatreerfaring medlemmerne har. Kolding Klatreklub er en fantastisk klub, hvor alle er velkomne uanset alder, køn, nationalitet og klatreerfaring.

I løbet af året har klubben arrangeret flere klatreture til ’rigtige’ klipper i udlandet, hvor børn og unge har været med. Klubben har desuden lavet flere gratis aktiviteter for Koldings borgere, såsom gratis klatrevæg til Kulturnatten. Klubben holder åbent hus to gange om året, hvor der er gratis at prøve klatring.

Formanden for Kolding Klatreklub Jens Winbladh er stolt: ”Vi takker for anerkendelsen, men uden de frivillige ville det slet ikke kunne lade sig gøre at opretholde den udvikling af klubben, som vi har haft de sidste 4 år. Vores klub bygger på medansvar og socialt fællesskab og det giver os blod på tanden til at fortsætte. F. eks. indvier vi i løbet af det nye år en ny 250 kvm boulder bygget af frivillige.”