Sikringskurser

Sikringskurser

Sikringskurser

Hvis du gerne vil have lov til at klatre på reb i klubben, skal du først have bestået et sikringskursus. Kurset sikrer at du og din makker er i stand til at klatre forsvarligt på jeres pågældende niveau, uden at være til skade for jer selv eller andre. Du kan se mere om de enkelte kurser og tilmelde dig på klubmodul.

Alle kurser der laves af Kolding Klatreklub vil blive slået op i Kalenderen og lagt på klubmodul.

Kurserne herunder er udelukkende for medlemmer af Kolding Klatreklub.

Sikringskursus 1 – K1 (Topreb)

På kurset lærer du om basal sikkerhed i forbindelse med klatring på topreb. Det forventes at kursisterne før undervisningsgang har læst de relevante dokumenter om Kursus 1 (link).

Der gennemføres kursus 1-forløb, fast den sidste onsdag i måneden kl 18:30 – 21:00 – man skal tilmelde sig kurset (tilmelding)

Kurset varer normalt ca. 3-4 timer og er gratis for medlemmer. Undervisningen foretages af klubbens instruktører, som er eksamineret efter Dansk Klatreforbunds norm.

Sikringskursus 2 – K2 (Føring)

Førstemandsklatring, også kaldet lead-klatring eller ruteføring er næste skridt efter toprebsklatring. Ved førstemandsklatring er du ikke sikret med et fast anker i toppen af ruten, men “fører” selv dit reb fra bunden ved at klippe ind i de monterede karabiner eller bolte undervejs. For at deltage på kursus 2 skal man have gennemført kursus 1 og have opnået rutine i sikringsteknik og pensum i forbindelse med toprebsklatring. Det forventes at kursisterne før undervisningsgang har læst de relevante dokumenter om Kursus 2 (link). (klatring på topreb, føring af rute, faldteknik, faldfaktor/fangryk og udstyr).

Sikringskursus 2 forløber typisk over 2 aftener og afsluttes med en eksamen. Kurset koster kr. 200,-er for klubbens medlemmer. Undervisningen foretages af klubbens instruktører, som er eksamineret efter Dansk Klatreforbunds norm.

Tilmelding til kursus 2 sker i klubmodul. Der forsøges at gennemføres 3 – 4 kurser om året i Kolding Klatreklub – se klubbens kalender

Sikringskursus 3 (Special kurser)

På sikringskursus 3 lærer du at etablere en standplads, at sikre fra din standplads på væggen og at abseile ned ved egen hjælp. Kurset er især praktisk, hvis du har planer om at skulle klatre på sportsruter udendørs, hvor du typisk har brug for at vide, hvordan du får alt dit udstyr med ned igen. Før du kan tage kursus 3, skal du have gennemført kursus 2 og have rutine i føring af ruter. Det forventes, at kursisterne før kurset har læst normen til specialkurser (link).

Sikringskursus 3 forløber typisk over ca. 2 aftener. Kurset bliver kørt sporadisk, så spørg din instruktør eller på klubbens Facebook gruppe

Kurset koster 200,- klubbens medlemmer. Undervisningen foretages af klubbens instruktører som er eksamineret efter Dansk Klatreforbunds norm.

Traditionel klippeklatring

Klippeklatrekurset er et todages (typisk en weekend på Kullen) begynderkursus afholdt af Dansk Klatreforbund og indeholder en grundlæggende introduktion til traditionel klippeklatring. Traditionel klatring adskiller sig fra sportsklatring, idet ruterne ikke er boltede (modsat sportsklatring, hvor de er boltede). Hvor man ved sportsklatring altså blot skal placere sine karabiner i allerede eksisterende bolte i klippevæggen, skal man ved traditionel klatring selv placere, og efterfølgende afmontere sit sikringsudstyr.

For at deltage på kurset forventes det, at du som minimum har sikringskursus del 1 og 2 (også gerne 3), derudover skal du være fyldt 18 år.

Kurset afholdes af Dansk klatreforbund, så kig i deres kalender